A-kassan logo, vihreä

Liity A-kassan jäseneksi

Työttömyyskassan jäsenyys kannattaa – vain jäsenenä voit saada ansiosidonnaista päivärahaa. Olemme monialainen työttömyysturvan asiantuntija.
Olemme tukenasi, jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan.

Kun lomautus iskee. A-kassa. Ja elämä jatkuu. Liity ajoissa.

Monta työtä, monta alaa - yksi työttömyyskassa.

  • A-kassa on kaikille palkansaajille avoin työttömyyskassa.
  • Yhdessä ammattiliittojen kanssa A-kassa muodostaa jäsenilleen vankan turvan työelämän eri käänteisiin.
  • Ammattiliitot antavat turvaa työelämään, me A-kassassa työttömyyden varalta.
  • Vain työttömyyskassan jäsenenä voit saada ansiosidonnaista päivärahaa, jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan.
  • Maksamme myös liikkuvuusavustusta, vuorottelukorvausta ja muutosturvarahaa.

Täydennä A-kassan jäsenyytesi liittymällä oman alasi ammattiliittoon.

Usean ammattiliiton jäsenmaksuun sisältyy myös A-kassan jäsenmaksu, tarkista asia kuitenkin vielä omasta ammattiliitostasi.

Haluatko liittyä vain A-kassaan?

Jos haluat liittyä pelkästään työttömyyskassan jäseneksi, se onnistuu täyttämällä jäsenhakemus.

Miksi A-kassaan kuuluminen kannattaa?

Liittymällä työttömyyskassaan voit saada omaan palkkatasoosi perustuvaa ansiopäivärahaa. Voit arvioida ansiopäivärahasi tason laskurin avulla. Riippuen tulotasostasi, ero voi olla merkittävä Kelan maksamaan peruspäivärahaan nähden.

Ansiopäiväraha muodostuu peruspäivärahan suuruisesta perusosasta, tulosidonnaisesta ansio-osasta ja mahdollisesta lapsikorotuksesta. Ansiopäivärahan määrä ilman lapsikorotusta oli keskimäärin 74 euroa päivässä vuonna 2022.

Kelan peruspäiväraha muodostuu perusosasta ja mahdollisesta lapsikorotuksesta. Peruspäivärahan määrä ilman lapsikorotusta on 37,21 euroa päivässä vuonna 2023.

Työttömyyttä edeltänyt palkka / kk

 

1500 €

 

2000 €

 

2500 €

 

3000 €

 

3500 €

 

4000 €

Ansiopäiväraha (v. 2023 / kk)

1085 €

1300 €

1515 €

1700 €

1945 €

2088 €

Peruspäiväraha (v. 2023 / kk)

800 €

800 €

800 €

800 €

800 €

800 €

A-kassa on kaikkien alojen palkansaajille avoin työttömyyskassa. A-kassan jäseneksi voi liittyä kuka tahansa työsuhteessa oleva alle 68-vuotias palkansaaja.

Usean ammattiliiton jäsenmaksuun sisältyy myös A-kassan jäsenmaksu, tarkista asia kuitenkin vielä omasta ammattiliitostasi.

Usein kysyttyä jäsenyydestä

Työttömyyskassan jäsenenä saat parhaan taloudellisen turvan työttömyyden varalta. Jäsenenä voit saada ansiopäivärahaa työttömyyden ajalta, liikkuvuusavustusta kun saat töitä kauempaa ja vuorottelukorvausta vuorotteluvapaan ajalta.

Maailman mullistukset, niin isot kuin pienemmätkin, heijastuvat työelämään tavoilla, joita emme aina osaa ennustaa. Siksi kannattaa pitää huolta, että ansiosidonnainen työttömyysturva on kunnossa.

Yhdessä ammattiliittojen kanssa muodostamme vankan turvan. Ammattiliitot antavat turvaa työelämään, me A-kassassa työttömyyden varalta.

A-kassa on kaikkien alojen palkansaajille avoin työttömyyskassa. A-kassan jäseneksi voi liittyä kuka tahansa työsuhteessa oleva alle 68-vuotias palkansaaja.

Usean ammattiliiton jäsenmaksuun sisältyy myös A-kassan jäsenmaksu, tarkista asia kuitenkin vielä omasta ammattiliitostasi. 

A-kassan jäsenmaksu sisältyy usean ammattiliiton jäsenmaksuun.

Jos olet pelkästään A-kassan jäsen, jäsenmaksu on 8 euroa kuukaudessa tai 96 euroa vuodessa. Jäsenmaksu on mahdollista maksaa kerralla koko vuodeksi, jakaa neljään osaan tai maksaa kerran kuussa.

Jos siirryt toisesta työttömyyskassasta, aikaisemmassa kassassa kertynyt jäsenyys- ja työssäoloaika luetaan hyväksesi siirtyessäsi meille. Sinun pitää vain liittyä meidän jäseneksemme kuukauden kuluessa siitä, kun erosit edellisestä kassasta.

Voit liittyessäsi valtuuttaa meidät ilmoittamaan erostasi edelliseen kassaan.

Me olemme palkansaajakassa. Jos olet päätoiminen yrittäjä ja ollut yrittäjäkassan jäsen mutta olet siirtymässä palkkatyöhön, palkansaajana voit liittyä jäseneksemme. Edellytyksenä on, että liityt jäseneksemme viimeistään kuukauden kuluttua siitä, kun erosit yrittäjäkassasta. Aiemman yrittäjäkassan jäsenyytesi perusteella voit saada yrittäjän päivärahaa meiltä mahdollisen työttömyyden ajalta, mikäli et täytä vielä palkansaajan työssäoloehtoa. 

Sivutoimisen yritystoiminnan aikana tai yrittäjän perheenjäsenenä voit kuulua palkansaajakassaan ja kerryttää myös palkansaajan työssäoloehtoa muussa palkansaajana tehdyssä työssä.

Seuraa meitä somessa