A-kassan logo, vihreä

Mikä on A-kassa

Monta työtä, monta alaa – yksi kassa riittää!

Kassan hallinto

Hallinto-organisaatiossamme ylintä päätäntävaltaa käyttää kassan kokous. Kutsumme kaikille jäsenille avoimen kokouksen koolle vuosittain.

Kassan hallitukseen kuuluu kahdeksan jäsentä ja kahdeksan varajäsentä. Hallitus kokoontuu noin kuusi kertaa vuodessa.

Tilastoja

Maksamme jäsenillemme ansiopäivärahaa, vuorottelukorvausta, liikkuvuusavustusta ja muutosturvarahaa. Tilastosivulta löydät tietoja maksetuista etuuksista ja saapuneista hakemuksista.

Tilastokoosteeseen kokoamme tärkeimpiä lukuja edellisen kuukauden ajalta.

Kuukausitilastosta puolestaan löydät kattavammat tiedot paitsi viimeiseltä kuukaudelta, myös aiempien kuukausien vertailutiedot.

Yhteistyökumppanimme

Avoin työttömyyskassa toimii yhteistyössä usean ammattiliiton kanssa ja suurin osa jäsenistämme kuuluu johonkin ammattiliittoon. Ammattiliitot ovat työntekijän asialla ja tuovat varmuutta työelämään.

A-kassan logo, vihreä

Avoin työttömyyskassa A-kassa

Työttömyyskassa maksaa jäsenilleen ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, vuorottelukorvausta, liikkuvuusavustusta ja muutosturvarahaa.

Avoin työttömyyskassa A-kassa on kaikille palkansaajille avoin, yleinen työttömyyskassa. Aloitimme toimintamme 1.1.2022, kun Teollisuuden työttömyyskassa, Rakennusalan työttömyyskassa ja Työttömyyskassa Finka yhdistyivät.

A-kassa on 228 020 jäsenellään (31.12.2022) Suomen suurimpia työttömyyskassoja. Uudet, suuremmat resurssit mahdollistavat jäsenten entistä paremman palvelun.

Juuremme ovat suomalaisessa ammattiyhdistysliikkeessä. Olemme uusi mutta silti kokenut työttömyyskassa – ja edelleen avoimesti kaikkien työntekijöiden asialla. A-kassaan voi liittyä kuka tahansa työssäkäyvä palkansaaja.

Keskustoimistomme sijaitsee Helsingin Hakaniemessä.

sopimus, Avoin työttömyyskassa A-kassa, piktogrammi

Liity A-kassan jäseneksi

Työttömyyskassan jäsenyys kannattaa – vain jäsenenä voit saada ansiosidonnaista päivärahaa. Olemme monialainen työttömyysturvan asiantuntija. Liittymällä kassan lisäksi oman alasi ammattiliittoon saat työelämään vankan turvan.

Uutiskirje, Piktogrammi, A-kassa

A-kassan uutiskirje

Tilaamalla A-kassan kaikille avoimen uutiskirjeen saat ajankohtaista tietoa suoraan sähköpostiisi. 

Lue lisää uutiskirjeestä >

kirje, Avoin työttömyyskassa A-kassa, piktogrammi

Medialle

A-kassan mediatiedotteet löydät ePressistä

Median yhteydenotot

Jan Peltonen, talousjohtaja
Sähköposti jan.peltonen (a) a-kassa.fi
Matkapuhelin 050 572 0039

Seuraa meitä somessa