eAsioinnissa on huoltokatko ma 17.6.2024 klo 21.00 - 21.30. eAsiointia ei voi käyttää katkon aikana. Pahoittelemme katkosta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa!

A-kassan logo, vihreä

A-kassan asiamiehet

Siirry asiamiesten sivulle

Sivulle pääset kirjautumaan sinulle erikseen toimitetulla salasanalla. Jos et ole saanut salasanaa, ota yhteyttä yleiseen puhelinpalveluumme.

Piktogrammi, A-kassa

Oletko A-kassan asiamies?

A-kassan kokouksessa 30.5.2024 on tehty sääntömuutos, jolla asiamiestoiminta poistetaan kassan säännöistä. Tämä tarkoittaa, että asiamiestoiminta nykyisessä muodossaan lopetetaan. Sääntömuutos vaatii vielä Finanssivalvonnan (Fiva) hyväksynnän. Muutos astuu voimaan 1.1.2025.


Olemme koonneet hyödyllistä tietoa yt-neuvotteluiden, lomautusten ja irtisanomistilanteiden varalle asiamiesten sivulle.

Sivulle pääset kirjautumaan sinulle erikseen toimitetulla salasanalla. Jos et ole saanut salasanaa, ota yhteyttä yleiseen puhelinpalveluumme.

Työttömyyskassan asiamiehinä voivat toimia seuraavissa rooleissa olevat henkilöt:
 
  1. Ammattiliittojen, joiden jäsenet ovat Avoimen työttömyyskassan jäseniä, palveluksessa olevat: jäsenrekisterin työntekijät, aluetoimistojen toimistonhoitajat ja ammattiosastojen toimistonhoitajat
  2. Ammattiliittojen, joiden jäsenet ovat Avoimen työttömyyskassan jäseniä, luottamustehtävissä toimivat: pääluottamusmiehet, luottamusmiehet, työsuojeluvaltuutetut ja näiden varahenkilöt, ammattiosastojen puheenjohtajat, varapuheenjohtajat, sihteerit, taloudenhoitajat ja jäsenhuoltajat.
Avoimen työttömyyskassan asiamiehen tehtäviä ovat:
  • jäsenyyshakemuksen vastaanottaminen
  • jäsenyyshakemuksen saapumispäivän kirjaaminen
  • jäsenyyshakemuksen toimittaminen kassaan

Ilmoittaudu A-kassan asiamieheksi​

Jos sinut on valittu työpaikkasi muun muassa luottamushenkilöksi tai toimit ammattiosastossa, muista ilmoittautua A-kassan asiamieheksi. Ilmoitus on tehtävä, jotta voit toimia asiamiehenämme ja voimme palvella sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Seuraa meitä somessa

Ilmoita lomautuksista, yt-neuvotteluista tai irtisanomisista

Oletko työpaikkasi luottamushenkilö ja yt-neuvottelut ovat käynnissä? Jos tiedossa on lomautuksia tai irtisanomisia, toivomme, että olisit meihin yhteydessä jo ennen lomautusten tai irtisanomisten alkua.

Kun ilmoitat tarkempia tietoja lomautuksista tai irtisanomisista voimme palvella työpaikkasi jäseniä mahdollisimman joustavasti. Samalla voimme vastata mahdollisiin kysymyksiin jo ennen päivärahahakemusten toimittamista.

Voit ilmoittaa sähköisellä lomakkeella yt-neuvotteluiden alkamisesta sekä lomautusten tai irtisanomisten toteuttamisesta, ajankohdasta ja henkilömääristä. Kun ilmoitat meille tiedot etukäteen, nopeutat jäsentemme hakemusten käsittelyä.

Vastaa ainakin tähdellä merkittyihin kysymyksiin. Muihin kysymyksiin ei ole välttämätöntä vastata, mutta lisätiedot voivat silti auttaa hakemusten käsittelyä. Kyselyn lopussa voit kirjoittaa vapaamuotoisesti muita tietoja ja jättää meille yhteydenottopyynnön.

Voit myös ottaa yhteyttä asiamiesten puhelinpalveluun, numeron löydät asiamiesten sivulta.

Asiamiesten puhelinpalvelu

Asiamiehille suunnatusta puhelunpalvelustamme voit tiedustella hakemuksiin ja päiväraha-asioihin liittyvistä käytännöistä sekä ilmoittaa asiakaspalvelijoillemme tiedossa olevista lomautuksista tai irtisanomisista.

Puhelinpalvelun numeron löydät kirjautumalla asiamiesten sivulle.