Oletko A-kassan asiamies?

Olemme koonneet hyödyllistä tietoa yt-neuvotteluiden, lomautusten ja irtisanomistilanteiden varalle asiamiesten sivulle.

Sivulle pääset kirjautumaan sinulle erikseen toimitetulla salasanalla. Jos et ole saanut salasanaa, ota yhteyttä yleiseen puhelinpalveluumme.

Kuka voi olla A-kassan asiamies?
Mitä A-kassan asiamies tekee?
Ilmoittaudu A-kassan asiamieheksi
Ilmoita yt-neuvotteluista, lomautuksista tai irtisanomisista
Asiamiesten puhelinpalvelu
Infotilaisuus asiamiehille

Kuka voi olla A-kassan asiamies?

Työttömyyskassan asiamiehinä voivat toimia seuraavissa rooleissa olevat henkilöt:
  1. Ammattiliittojen, joiden jäsenet ovat Avoimen työttömyyskassan jäseniä, palveluksessa olevat: jäsenrekisterin työntekijät, aluetoimistojen toimistonhoitajat ja ammattiosastojen toimistonhoitajat
  2. Ammattiliittojen, joiden jäsenet ovat Avoimen työttömyyskassan jäseniä, luottamustehtävissä toimivat: pääluottamusmiehet, luottamusmiehet, työsuojeluvaltuutetut ja näiden varahenkilöt, ammattiosastojen puheenjohtajat, varapuheenjohtajat, sihteerit, taloudenhoitajat ja jäsenhuoltajat.

Takaisin alkuun ↑

Mitä A-kassan asiamies tekee?

Avoimen työttömyyskassan asiamiehen tehtäviä ovat:
  • jäsenyyshakemuksen vastaanottaminen
  • jäsenyyshakemuksen saapumispäivän kirjaaminen
  • jäsenyyshakemuksen toimittaminen kassaan

Takaisin alkuun ↑

Ilmoittaudu A-kassan asiamieheksi

Jos sinut on valittu työpaikkasi muun muassa luottamushenkilöksi tai toimit ammattiosastossa, muista ilmoittautua A-kassan asiamieheksi. Ilmoitus on tehtävä, jotta voit toimia asiamiehenämme ja voimme palvella sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Ilmoittaudu A-kassan asiamieheksi täältä.

Takaisin alkuun ↑

Ilmoita yt-neuvotteluista, lomautuksista tai irtisanomisista

Oletko työpaikkasi luottamushenkilö ja yt-neuvottelut ovat käynnissä? Jos tiedossa on lomautuksia tai irtisanomisia, toivomme, että olisit meihin yhteydessä jo ennen lomautusten tai irtisanomisten alkua.

Kun ilmoitat tarkempia tietoja lomautuksista tai irtisanomisista voimme palvella työpaikkasi jäseniä mahdollisimman joustavasti. Samalla voimme vastata mahdollisiin kysymyksiin jo ennen päivärahahakemusten toimittamista.

Voit ilmoittaa sähköisellä lomakkeella yt-neuvotteluiden alkamisesta sekä lomautusten tai irtisanomisten toteuttamisesta, ajankohdasta ja henkilömääristä. Kun ilmoitat meille tiedot etukäteen, nopeutat jäsentemme hakemusten käsittelyä.

Vastaa ainakin tähdellä merkittyihin kysymyksiin. Muihin kysymyksiin ei ole välttämätöntä vastata, mutta lisätiedot voivat silti auttaa hakemusten käsittelyä. Kyselyn lopussa voit kirjoittaa vapaamuotoisesti muita tietoja ja jättää meille yhteydenottopyynnön.

Ilmoita yt-neuvotteluista, lomautuksista tai irtisanomisista

Voit myös ottaa yhteyttä asiamiesten puhelinpalveluun, numeron löydät asiamiesten sivulta.

Takaisin alkuun ↑

Asiamiesten puhelinpalvelu

Asiamiehille suunnatusta puhelunpalvelustamme voit tiedustella hakemuksiin ja päiväraha-asioihin liittyvistä käytännöistä sekä ilmoittaa asiakaspalvelijoillemme tiedossa olevista lomautuksista tai irtisanomisista.

Puhelinpalvelun numeron löydät kirjautumalla asiamiesten sivulle.

Takaisin alkuun ↑

Infotilaisuus asiamiehille

Järjestämme asiamiehillemme infotilaisuuksia Teamsissa, jotka jatkuvat jälleen syksyllä 2022. Tilaisuuksissa asiantuntijamme käyvät läpi työttömyysturvaan tai A-kassaan liittyviä ajankohtaisia aiheita.

Seuraava tilaisuus järjestetään keskiviikkona 26.10. klo 13.00-13.30, jonka aiheena on alle 18-vuotiaiden työssäoloehdon kertyminen. Teams-linkit infotilaisuuksiin löydät kirjautumalla asiamiesten sivulle.

Jos olet A-kassan asiamies eikä sinulla ole salasanaa asiamiesten sivuille, ole yhteydessä kassan asiakaspalveluun puh. 020 690 455.

Takaisin alkuun ↑

Asiamiehille alasivut

Asiamiesten sivu