Oletko A-kassan asiamies?

Olemme koonneet hyödyllistä tietoa yt-neuvotteluiden, lomautusten ja irtisanomistilanteiden varalle asiamiesten sivulle.

Sivulle pääset kirjautumaan sinulle erikseen toimitetulla salasanalla. Jos et ole saanut salasanaa, ota yhteyttä yleiseen puhelinpalveluumme.

Ilmoittaudu A-kassan asiamieheksi

Jos sinut on valittu työpaikkasi muun muassa luottamushenkilöksi tai toimit ammattiosastossa, muista ilmoittautua A-kassan asiamieheksi. Ilmoitus on tehtävä, jotta voit toimia asiamiehenämme ja voimme palvella sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Jos olet toiminut Teollisuuden työttömyyskassan asiamiehenä ennen vuotta 2022 ja olet jo tehnyt ilmoittautumisen, sitä ei tarvitse tehdä enää uudestaan.

Ilmoittaudu A-kassan asiamieheksi täältä.

Ilmoita yt-neuvotteluista, lomautuksista tai irtisanomisista

Oletko työpaikkasi luottamushenkilö ja yt-neuvottelut ovat käynnissä? Jos tiedossa on lomautuksia tai irtisanomisia, toivomme, että olisit meihin yhteydessä jo ennen lomautusten tai irtisanomisten alkua.

Kun ilmoitat tarkempia tietoja lomautuksista tai irtisanomisista voimme palvella työpaikkasi jäseniä mahdollisimman joustavasti. Samalla voimme vastata mahdollisiin kysymyksiin jo ennen päivärahahakemusten toimittamista.

Voit ilmoittaa sähköisellä lomakkeella yt-neuvotteluiden alkamisesta sekä lomautusten tai irtisanomisten toteuttamisesta, ajankohdasta ja henkilömääristä. Kun ilmoitat meille tiedot etukäteen, nopeutat jäsentemme hakemusten käsittelyä.

Vastaa ainakin tähdellä merkittyihin kysymyksiin. Muihin kysymyksiin ei ole välttämätöntä vastata, mutta lisätiedot voivat silti auttaa hakemusten käsittelyä. Kyselyn lopussa voit kirjoittaa vapaamuotoisesti muita tietoja ja jättää meille yhteydenottopyynnön.

Ilmoita yt-neuvotteluista, lomautuksista tai irtisanomisista

Voit myös ottaa yhteyttä asiamiesten puhelinpalveluun, numeron löydät asiamiesten sivulta.

Asiamiesten puhelinpalvelu

Asiamiehille suunnatusta puhelunpalvelustamme voit tiedustella hakemuksiin ja päiväraha-asioihin liittyvistä käytännöistä sekä ilmoittaa asiakaspalvelijoillemme tiedossa olevista lomautuksista tai irtisanomisista.

Puhelinpalvelun numeron löydät kirjautumalla asiamiesten sivulle.

Uutiskirje asiamiehille

Lähetämme kuukausittain uutiskirjeen kassamme asiamiehille. Muista siis ilmoittautua A-kassan asiamieheksi, jotta saat uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla työttömyysturva-asioissa.

Infotilaisuus asiamiehille

Järjestämme joka toinen viikko asiamiehillemme infotilaisuuksia Teamsissa.

Tilaisuuksissa asiantuntijamme käyvät läpi työttömyysturvaan tai A-kassaan liittyviä ajankohtaisia aiheita. Teams-linkit infotilaisuuksiin löydät kirjautumalla asiamiesten sivulle.

Asiamiehille alasivut

Asiamiesten sivu