eAsioinnissa on huoltokatko ma 17.6.2024 klo 21.00 - 21.30. eAsiointia ei voi käyttää katkon aikana. Pahoittelemme katkosta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa!

A-kassan logo, vihreä

Ajankohtaista

Lue myös nämä uutiset

Välkommen till A-kassans hemsida!

Uutiset

10.1.2022

Öppna arbetslöshetskassan A-kassan inledde sin verksamhet 1.1.2022 och vi lanserade A-kassans hemsida.

Om du har varit medlem i Industrins arbetslöshetskassan, Byggbranschens arbetslöshetskassan eller arbetslöshetskassan Finka blev du från och med årets början automatiskt medlem i A-kassan.

Som medlem i A-kassan vill vi erbjuda dig de bästa tjänsterna i branschen: vi är här för dig både vid arbetslöshet och permitteringar. Fackförbunden stödjer dig i arbetslivets vändningar.

Information om dagpenningen och hur du ansöker om dagpenning

Du hittar viktig information om hur du ansöker om inkomstrelaterad dagpenning på vår hemsida. Genast på första sidan hittar du snabbanvisningar som passar din situation om du blivit arbetslös, din permittering börjat eller om du är deltidsanställd.

I e-tjänsten kan du fylla i ansökan om dagpenning och lägga till nödvändiga bilagor, samt tryggt skicka meddelanden till oss via en säker anslutning.

Du kan se den aktuella behandlingssituationen för ansökningar här. Vi strävar efter att minska vår handläggningstid så snabbt som möjligt och uppdaterar situationen hela tiden.

Bli medlem

Om du inte ännu är medlem i A-kassan, kan du bli medlem under din anställning. Som medlem kan du ansöka om inkomstrelaterad dagpenning, alterneringsersättning och rörlighetsunderstöd från oss.

Våra bakgrundsförbund ger dig ytterligare trygghet i arbetslivet:

Vi önskar alla våra medlemmar ett gott nytt år!