A-kassan logo, vihreä

Ajankohtaista

Lue myös nämä uutiset

Kuvituskuva: Tietokonesymboli, jonka sisällä prosenttisymboli neliön ja ympyrän muodostamalla pohjalla. Vieressä teksti OmaVero.
Beskattning av inkomstrelaterad dagpenning från årets början och inlämning av ett ändringsskattekort

Uutiset

21.1.2022

Skattekort som getts ut för lön eller ett ändringsskattekort som lämnats ut elektroniskt för en förmån behöver inte skickas in till arbetslöshetskassan i pappersformat, eftersom kassan i regel får de nya uppgifterna om förskottsinnehållning direkt från Skatteförvaltningen från och med 1.2.2023.

I januari verkställs förskottsinnehållningen enligt uppgifterna om förskottsinnehållning för december 2022, men beskattningsutfallet nollas vid årsskiftet. Förskottsinnehållningen från förmåner är alltid minst 25 procent om skattekortet har utfärdats för lön.

Om du vill ändra din skattesats, ska du skicka ett ändringsskattekort till kassan. Beställ ett ändringsskattekort specifikt för förmån, eftersom kassan inte kan använda ett ändringsskattekort som utfärdats för lön.

Du kan beställa ett ändringsskattekort för förmånen och leverera det elektroniskt direkt till kassan via skattemyndighetens MinSkatt-tjänst. Gå till MinSkatt här.