Ajankohtaista

Lue myös nämä uutiset

A-kassa varautuu Venäjän hyökkäyksen seurauksiin

Uutiset

15.3.2022

Kansainvälinen tilanne vaikuttaa myös suomalaisiin yrityksiin ja työntekijöihin. Taloudelliset muutokset maailmalla heijastuvat Suomeen ja vaikka tarkkoja talousennusteita on tällä hetkellä vaikea tehdä, A-kassa varautuu lomautusten ja työttömyyden kasvuun.

Kassan asiamiesten rooli työpaikoilla vallitsevan tilannetiedon välittämisessä kassalle on nyt tärkeää. Asiamiehet voivat ilmoittaa mahdollisista yt-neuvotteluista, lomautuksista ja irtisanomisista A-kassaan sähköisellä lomakkeella. Ilmoitukset auttavat kassaa varautumaan hakemusten käsittelyn ruuhkatilanteisiin.

Asiamiehinä toimivat muun muassa taustaliittojemme luottamushenkilöt työpaikoilla. Jos toimit luottamushenkilönä ja työpaikallasi on tiedossa yt-neuvotteluita, lomautuksia tai irtisanomisia, toivomme, että olisit meihin yhteydessä jo ennen lomautusten tai irtisanomisten alkua.

Kun ilmoitat tarkempia tietoja lomautuksista tai irtisanomisista voimme palvella työpaikkasi jäseniä mahdollisimman joustavasti. Samalla voimme vastata mahdollisiin kysymyksiin jo ennen päivärahahakemusten toimittamista.

Siirry sähköiselle ilmoituslomakkeelle

Ohjeet lomautustilanteita ja päivärahan hakemista varten löydät täältä.