A-kassan logo, vihreä

Ajankohtaista

Lue myös nämä uutiset

A-kassa, kuvituskuva
Olethan muistanut tarkistaa verokorttisi tulorajan?

Ajankohtaiset, Uutiset

18.10.2024

Jos tulorajasi ylittyy loppuvuodesta, myös työttömyyskassan maksama etuus verotetaan perusveroprosentin sijaan korkeammalla lisäprosentilla.

Oman tulorajasi voit käydä tarkistamassa Verohallinnon OmaVero-palvelusta (siirryt verottajan verkkosivulle). Jos tulorajasi on ylittymässä, tilaa muutosverokortti etuutta varten.

Verokortti etuutta varten
Verokortti etuutta varten on mahdollista tilata suoraan Verohallinnon OmaVero-palvelusta, ja se voidaan toimittaa OmaVerosta sähköisesti kassaan. Näin varmistetaan, että etuuden veroprosentti on ajan tasalla ja vastaa nykyistä verotilannetta.

Veroprosenttisi nostetaan vähintään 25 prosenttiin ansiopäivärahaa maksettaessa, ellet toimita kassaan verokorttia etuutta varten. Jos ennakonpidätys palkkaa varten on ollut esimerkiksi 15,50 prosenttia, ilman muutosverokorttia se nostetaan automaattisesti 25 prosenttiin.

Katso tarkemmat ohjeet verokortin tilaamisesta Vero.fi

Huomaa kuitenkin, että etuuksien veroprosentti voi olla suurempi kuin palkan, koska etuuksista ei tehdä samoja vähennyksiä kuin palkkatulosta. Tästä syystä veroprosentti on hyvä tarkistaa etuuksia varten, jotta veroprosentti on mahdollisimman oikea etuutta varten.

 

2025 alkaen verokortin voimaantuloon muutosA-kassa, kuvituskuva asiakaspalvelusta

Tähän asti verokortit ovat tulleet voimaan helmikuun alussa ja tammikuun ennakonpidätykset on tehty edellisen vuoden verokortin prosenttia käyttäen. Nyt tämä käytäntö kuitenkin muuttuu. Vuodesta 2025 alkaen verokortit ovat voimassa heti tammikuun alusta lähtien ja verokortin tulorajat lasketaan koko vuoden tulojen mukaan.

Lue lisää verokorttien muutoksesta Vero.fi

 

Lisätietoa löydät Vero.fi