Permitterad: kom ihåg att hålla jobbsökningen giltig

Se till att din jobbsökning är giltig på TE-byrån under alla dina permitteringsperioder. Om dina permitteringar har varit tidsbegränsade, icke-på varandra följande perioder, meddela TE-byråns webbtjänst om den tidsbegränsade permitteringen. Använd ”Lägg till” -raden i webbtjänsten för att meddela alla permitteringsperioder du känner till samtidigt. När du meddelar flera permitteringsperioder samtidigt, sätter systemet din jobbsökning i kraft till slutet av den sista perioden.

Om du inte är medveten om den exakta permitteringsperioden eller slutdatumet när du får permitteringsmeddelandet, kan du meddela varaktigheten tillsvidare. I så fall, glöm inte att meddela TE-byrån när din permittering slutar. Vi skickar utlåtandet som utfärdats av TE-byrån till dig i samband med betalningsbeslutet. I utlåtandet ser du för vilken tid du har meddelat din permittering.

Kom ihåg att alltid anmäla dig som arbetssökande igen i TE-byråns webbtjänst när du är permitterad under en period som du inte tidigare har meddelat. Arbetslöshetskassan kan ålägga en självrisktid eller betala dagpenning bara för perioden din jobbsökning är i kraft. Du kan inte anmäla dig som arbetssökande retroaktivt. Du måste nästan utan undantag söka heltidsarbete även om du är permitterad. Detta kan inte korrigeras i efterhand av TE-byrån, så fyll i informationen noggrant.