eAsioinnissa on huoltokatko ma 17.6.2024 klo 21.00 - 21.30. eAsiointia ei voi käyttää katkon aikana. Pahoittelemme katkosta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa!

A-kassan logo, vihreä

Ajankohtaista

Lue myös nämä uutiset

A-kassa, kuvituskuva
Sosiaaliturvaetuuksiin ylimääräinen indeksikorotus vuodelle 2022

Uutiset

13.7.2022

Hallitus on päättänyt sosiaaliturvaetuuksien ylimääräisestä indeksikorotuksesta, joka tarkoittaa, että esimerkiksi ansiopäivärahan määrä nousee 1.8. – 31.12.2022.

Työttömyysturvalain mukaista peruspäivärahaa, peruspäivärahan korotusosaa, työmarkkinatuen määrää, työmarkkinatuen korotusosan ja lapsikorotuksen määrää tarkistetaan. Näin ollen myös ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan määrä nousee, samoin vuorotteluvapaakorvauksen ja liikkuvuusavustuksen määrä.

Työttömyyskassan maksamiin etuuksiin korotus

Peruspäivärahan korotus tarkoittaa käytännössä sitä, että myös työttömyyskassan maksama ansiopäivärahan määrä nousee. Ansiopäiväraha koostuu peruspäivärahan määrää vastaavasta perusosasta, palkkatulojen perusteella määräytyvästä ansio-osasta sekä mahdollisista korotusosista.

Lisäksi indeksitarkistus korottaa vuorottelukorvauksen ja liikkuvuusavustuksen määrää, joita myös työttömyyskassa maksaa jäsenilleen.

A-kassa laskee korotuksen automaattisesti eli jäsenen ei tarvitse hakea korotusta erikseen.

Lue lisää indeksikorotuksesta STM:n sivuilta