A-kassan logo, vihreä

Ajankohtaista

Lue myös nämä uutiset

Sami Aapro aloitti Avoimen työttömyyskassan johdossa

Ajankohtaiset, Uutiset

7.5.2024

Sami Aapro (OTK) on astunut virallisesti A-kassan kassanjohtajan tehtävään 2. toukokuuta 2024. Aapro tuo mukanaan laajan kokemuksen työttömyyskassojen alalta, ja hänen osaamisensa luo vankan pohjan A-kassan tulevaisuuden kehitykselle.

 

Ennen siirtymistä A-kassaan Aapro on työskennellyt menestyksekkäästi vastaavissa tehtävissä. Kassanjohtajakokemusta Aaprolla on noin kymmeneltä vuodelta kahdesta työttömyyskassasta (Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassa AYT sekä työttömyyskassa Nomit). Lisäksi Aapro on toiminut eri tehtävissä IAET-kassassa (nykyinen Koko-kassa) ja viimeisimpänä Opetus ja tiede työttömyyskassassa lakiasiainpäällikkönä. Aapron vankka kokemus ja sitoutuminen tulee olemaan merkittäviä voimavaroja A-kassan johdossa, erityisesti kassamaailman jatkuvien muutosten aikana.

 

– Olen seurannut A-kassan tarinaa ja kassasulautumisia suurella mielenkiinnolla. Onkin mahtavaa päästä osaksi A-kassan asiantuntijajoukkuetta ja antaa oma kertynyt osaaminen ja kokemus A-kassalle, Aapro kertoo.

 

A-kassa on yleinen ja kaikille palkansaajille avoin monialainen työttömyyskassa, joka hoitaa 243 515 jäsenensä ansiosidonnaisten työttömyysetuuksien maksamisen. A-kassa tekee tällä hetkellä yhteistyötä yhdentoista ammattiliiton kanssa. Kassa jatkaa kasvuaan ja uusi sulautuminen onkin jo suunnitteilla, kun Paperityöväen Työttömyyskassa on sulautumassa Avoimeen työttömyyskassaan ensi vuoden alussa. Päätökset sulautumisesta tehdään tämän kevään aikana.

 

– A-kassaa on johdettu menestyksekkäästi läpi muutosten ja tätä työtä tulen ilolla jatkamaan. Tavoitteenani ja tehtävänäni on varmistaa, että A-kassan kehitys ja kasvu jatkuu tulevaisuudessa yhtä vahvana, kuin se on ollut kassan aloittamisesta lähtien, Aapro jatkaa.