A-kassan logo, vihreä

Ajankohtaista

Lue myös nämä uutiset

Saitko työpaikan kauempaa kotoasi? Hae liikkuvuusavustusta kassasta

Uutiset

6.5.2022

Tiesitkö, että voit hakea liikkuvuusavustusta työttömyyskassasta, jos olet työttömänä ollessasi päässyt töihin ja työmatkasi on pitkä?

Liikkuvuusavustuksen tarkoituksena on kannustaa työn vastaanottamiseen kauempaakin kotoa. Liikkuvuusavustus korvaa työmatka- ja muuttokuluja, jos vastaanotat työn tai työn edellytyksenä olevan koulutuspaikan kauempaa kotoasi.

Voit saada liikkuvuusavustusta, jos aloitat vähintään kaksi kuukautta kestävän työsuhteen ja työmatkasi on pitkä. Jos olet saanut osa-aikatöitä, edestakaisen matkan tulee olla vähintään kaksi tuntia ja kokoaikatyön aloittaessasi vähintään kolme tuntia.

Lue täältä tarkemmin, milloin voit hakea liikkuvuusavustusta

Liikkuvuusavustuksen määrä

Liikkuvuusavustus on peruspäivärahan suuruinen, 34,50 euroa päivässä. Voit saada myös lapsikorotuksen alle 18-vuotiaista huollettavista lapsista. Lisäksi maksamme korotusosan, jos työmatkasi tai matkasi koulutuspaikkaan on yhteen suuntaan yli 200 kilometriä. Liikkuvuusavustus on veronalaista tuloa.

Täältä löydät tarkemmat tiedot liikkuvuusavustuksen määrästä

Hae liikkuvuusavustusta työttömyyskassasta

Hae liikkuvuusavustusta toimittamalla liikkuvuusavustushakemus meille viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työn tai koulutuksen alkamisesta. Täytetyn lomakkeen voi toimittaa eAsioinnin kautta tai postitse. Liitä mukaan tarvittavat liitteet.

Täältä löydät ohjeet hakemuksen tekemistä varten