A-kassan logo, vihreä

Ajankohtaista

Lue myös nämä uutiset

A-kassa, kuvituskuva, avoin työttömyyskassa
Paperityöväen Työttömyyskassa sulautumassa A-kassaan

Uutiset

31.1.2024

Paperityöväen Työttömyyskassa on sulautumassa Avoimeen työttömyyskassaan ensi vuoden alussa. Päätökset sulautumisesta tehdään tämän kevään aikana. Paperityöväen Työttömyyskassan ylimääräinen edustajiston kokous päättää sulautumisesta 16.5.2024 ja A-kassan kokous 30.5.2024.

 

Sulautumisen on määrä tapahtua 1.1.2025 alkaen. A-kassa on tällä hetkellä yli 243 515 jäsenellään Suomen kolmanneksi suurin työttömyyskassa. Sulautumisen myötä A-kassaan siirtyy 12 714 jäsentä. Jäsenmäärät ovat vuoden 2023 viimeisen päivän tilannetieto.

 

Mahdollinen sulautuminen ei edellytä Paperityöväen Työttömyyskassan jäseniltä mitään toimenpiteitä, eikä jäsenten työttömyysturvaan tai etuuksien maksatukseen tule sen takia muutoksia. Sulautumisen toteutuessa jäsenyys siirtyy automaattisesti ilman katkoksia A-kassan jäsenyydeksi ensi vuoden alusta lähtien. Sulautuminen ei vaikuta A-kassan nykyisiin jäseniin.

 

A-kassa on yleinen ja kaikille palkansaajille avoin monialainen työttömyyskassa, joka hoitaa jäsentensä ansiosidonnaisten työttömyysetuuksien maksamisen. A-kassan kanssa tekee yhteistyötä yksitoista ammattiliittoa: Teollisuusliitto, Rakennusliitto, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT, Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU, Suomen Merimies-Unioni SMU, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme, Journalistiliitto, Näyttelijäliitto, Muusikkojen liitto, Ay-toimihenkilöt sekä Suomen Elintarviketyöläisten liitto SEL.

 

Lisätietoja:
Avoimen työttömyyskassan johtaja Irene Niskanen, puh. 040 860 1637
Paperityöväen Työttömyyskassan johtaja Päivi Äijälä puh. 040 632 1069