A-kassan logo, vihreä

Ajankohtaista

Lue myös nämä uutiset

A-kassa, kuvituskuva, koneella kirjoittaminen
Oletko jo ottanut käyttöön eAsioinnin sähköiset päätökset ja maksuilmoitukset?

Uutiset

24.8.2023

Tilaamalla eAsioinnista sähköisen päätöksen saat välittömästi sen katseltavaksesi, kun hakemus on käsitelty ja päätös ansiopäivärahasta annettu. Päätöstä ei tällöin enää lähetetä postitse. Myös maksuilmoitus on mahdollista tilata tekstiviesti-ilmoituksena.

Kun tilaat sähköisen päätöksen, sinulle lähtee tieto annetusta päätöksestä joko tekstiviestillä tai sähköpostitse. Saat tiedon tekstiviestillä, jos olet valinnut maksuilmoitusten toimitustavaksi tekstiviestin. Muussa tapauksessa saat tiedon sähköpostilla.

Päätös tulee avata eAsioinnissa seitsemän päivän kuluessa sen antamisesta, muuten päätös lähetetään sinulle postitse. Tämä johtuu siitä, että työttömyyskassalla on päätöksenantovelvollisuus jäseniä kohtaan. Muista siis käydä avaamassa ja lukemassa eAsioinnissa sinulle annettu päätös viikon kuluessa.

Jos aiot hakea muutosta sähköisesti annettuun päätökseen, 30 päivän määräaika alkaa siitä, kun olet avannut päätöksen eAsioinnissa.

Kuinka sähköisen päätöksen voi tilata?

Sähköisen päätöksen tilaaminen on helppoa.

  1. Kirjaudu ensin pankkitunnuksillasi eAsiointiin
  2. Siirry eAsioinnin etusivulla Asetukset -valikkoon
  3. Valitse Päätösten toimitustapa -kohdassa ”eAsiointiin”
  4. Muista painaa lopuksi ”Tallenna” -painiketta.

 

eAsiointi ehdottaa päätöksen toimitustavan valintaa myös hakemuksen täyttämisen lopuksi, jos sähköistä päätöstä ei ole valittu.

Voit katsella saamiasi sähköisiä päätöksiä eAsioinnissa. Tarvittaessa voit ladata päätöksen omalle koneellesi tai kännykkään PDF-tiedostona, jonka voit myös tulostaa.

 

eAsioinnin sivuilta löydät vinkkejä ja ohjeita eAsioinnin käyttöön.