A-kassan logo, vihreä

Ajankohtaista

Lue myös nämä uutiset

A-kassan eAsiointi palvelee 24/7
Miten saat helpoiten vastauksia ruuhkan aikana?

Uutiset

20.1.2023

Miten kannattaa toimia työttömyyskassan ruuhkan aikana? Tällä hetkellä puhelinpalvelumme on ruuhkautunut käsittelytilanteen ruuhkan vuoksi ja moni kysyy samoja asioita. Tämä on ymmärrettävää, ja samoin on ymmärrettävää, että puhelinpalvelussa jonottaminen turhauttaa. On kaikkien etu, että etuuksien käsittelyssä on kaikki mahdolliset resurssit käytössä, jotta saamme etuudet maksuun mahdollisimman nopeasti. Tästä syystä jostain täytyy tinkiä – usein se tarkoittaa resurssien siirtämistä puhelinpalvelusta etuuskäsittelyyn. Kannattaa lukea tästä vinkit siihen, miten saat meihin nopeimmin yhteyden, tai löydät vastauksen kysymykseesi.

Chat on nopea tapa ottaa yhteyttä.

Ennen soittamista kannattaakin selvittää nämä asiat: löytyisikö vastaus kysymykseesi jo jostain muualta? Monet asiat selviävät kotisivuilta. Esimerkiksi käsittelyaikamme löytyy kotisivuilta, ja siitä voi päätellä, milloin oma hakemuksesi on tulossa käsittelyvuoroon.  Jos kysymys on omaan etuushakemukseesi liittyvästä asiasta, niin todennäköisesti vastaus löytyy omasta eAsioinnistasi. Jos mietityttää vaikkapa se, että onko saamasi osa-aikaeläke vähennetty sinulle maksetusta etuudesta, näet sen eAsioinnista. eAsioinnissa voit myös puhelinpalvelun aukioloaikoina keskustella ja saada neuvoja A-kassan chatissa, sekä lähettää kassalle eViestejä mihin kellonaikaan tahansa.

Todennäköisesti vastaus kysymykseesi löytyy omasta eAsioinnistasi!

Vastauksia eAsioinnista löytyy muun muassa seuraaviin asioihin:

  • Paljonko laskurissa on päiviä jäljellä?
  • Mikä on veroprosenttini?
  • Onko esim. kotihoidontuki vähennetty minulle maksetusta etuudesta? 
  • Monestako päivästä minulle on maksettu?
  • Ovatko lähettäminä liitteet varmasti tulleet kassalle?

Jos mietit, miksi kaikkia päiviä ei ole maksettu, kannattaa lukea huolella saamasi päätös! Siellä saattaa olla maininta omavastuuajasta. Omavastuuaika on viisi työtöntä päivää, jotka olet ollut työttömänä työnhakijana TE-toimistossa. Omavastuuajalta ei pääsääntöisesti makseta päivärahaa. Täältä löydät lisätietoa omavastuuajasta.

Miksi minulle ei ole maksettu kaikista päivistä? Vastaus saattaa olla omavastuuaika.

A-kassan tärkein palvelu jäsenilleen on etuuksien maksaminen. Tätä mieltä ovat kaikki niin työttömyyskassassa työskentelevät kuin jäsenetkin, ja siksi haluamme näillä vinkeillä helpottaa vastausten löytymistä avoimiin kysymyksiin. Monella on myös kinkkisempiä kysymyksiä, joihin voimme sitten puhelinpalvelussamme syventyä kunnolla. Haluamme että jäsenemme pääsevät eteenpäin tilanteissaan, ja pääsevät keskittymään tärkeämpiin asioihin. Meidän tehtävämme on kuitenkin mahdollistaa elämän jatkuminen, huolista huolimatta.

Apua eAsioinnin käyttöön löytyy myös videoiden muodossa.