A-kassan logo, vihreä

Ajankohtaista

Lue myös nämä uutiset

Kuvituskuva A-kassa
Maksettujen ansiopäivärahojen määrä kasvussa 

Ansiopäiväraha, Tilasto, Uutiset

15.9.2023

Elokuussa Avoimesta työttömyyskassasta maksettiin 5,6 miljoonaa euroa enemmän ansiopäivärahoja, kuin heinäkuussa. Vuoteen 2022 verrattuna nousua on 6 miljoonaa euroa. Ansiopäivärahan saajissa edellisvuoteen verrattuna on nousua 16,2 prosenttia. 

 

Avoimesta työttömyyskassasta sai elokuussa ansiopäivärahaa 18 989 jäsentä, eli 1 368 jäsentä enemmän kuin heinäkuussa. Edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna ansiopäivärahan saajien määrä nousi elokuussa 16,2 prosenttia. Elokuussa saapuneista ansiopäivärahahakemuksista oli ensihakemuksia 11,0 prosenttia, soviteltavia jatkohakemuksia 28,0 prosenttia ja jatkohakemuksia 61,0 prosenttia.  

Keskimääräinen maksettujen päivien lukumäärä oli elokuussa 21,1 päivää, mikä on 0,1 päivää enemmän kuin edellisvuonna vastaavana ajankohtana. 

 

Ansiopäivärahamenot kasvaneet 25 prosenttia viime vuodesta 

Ansiopäivärahamenot kasvoivat elokuussa 5,6 miljoonaa euroa edelliskuukauteen verrattuna. Ansiopäivärahaa maksettiin 6,0 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisvuonna. Elokuussa ansiopäivärahojen kertymä oli 15,1 miljoonaa (+ 6,3 prosenttia) suurempi kuin vuonna 2022 vastaavana ajankohtana. Elokuun ansiopäivärahamenot ovat vielä alustava tieto. 

 Kuvituskuva A-kassa

 

Lue lisää:

A-kassan tilastot

Hallitusohjelman muutokset työttömyysturvaan