A-kassan logo, vihreä

Ajankohtaista

Lue myös nämä uutiset

Kassajäsenyys kannattaa säilyttää, vaikka varusmiespalvelu alkaa

Uutiset

2.7.2024

Heinäkuun alussa suuri joukko uusia alokkaita aloittaa jälleen varusmiespalveluksensa. Palvelusaika muuttaa alokkaiden elämäntilanteen perusteellisesti useiden kuukausien ajaksi. Jos olet ollut töissä ennen palveluksen alkua ja liittynyt työttömyyskassaan, kannattaa jäsenyys pitää voimassa, vaikka elämäntilanteesi väliaikaisesti muuttuukin. Näin turvaat jäsenyys- ja työssäoloaikojesi säilymisen. Tämä pätee myös monissa muissa muutoksissa, kuten perhevapaalle jäämisen yhteydessä.

 

Työttömyyskassan jäsenyys kannattaa, sillä vain jäsenenä voit saada ansiopäivärahaa, jos työssäoloehto on täyttynyt. Oikeus ansiopäivärahaan syntyy, kun olet ollut työttömyyskassan jäsen tarpeeksi kauan ja tehnyt tarvittavan määrän palkkatöitä eli jäsenyys- ja työssäoloehtosi on täyttynyt.

 

Työttömyyskassan jäsenyys kannattaa säilyttää, vaikka elämäntilanteesi väliaikaisesti muuttuu. Vaikka työntekosi päättyy, kertyneet jäsenyys- ja työssäoloajat pysyvät voimassa, kun pidät jäsenyytesi kunnossa. Vaadittua työssäoloaikaa voit jatkaa, kun palaat töihin.

 

Jäsenyyden säilyttäminen onnistuu, kun maksat kassan jäsenmaksun. Joidenkin liittojen jäsenmaksusta voi saada vapautuksen varusmiespalvelun ajalta. Muista ilmoittaa varusmiespalveluksestasi omaan liittoosi.

 

Pitämällä työttömyyskassan jäsenyyden voimassa varmistat itsellesi taloudellisen turvan työttömyyden varalle. Tämä tuo mielenrauhaa ja mahdollistaa keskittymisen seuraavaan elämänvaiheeseen.

 

Liity A-kassan jäseneksi