eAsioinnissa on huoltokatko ma 17.6.2024 klo 21.00 - 21.30. eAsiointia ei voi käyttää katkon aikana. Pahoittelemme katkosta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa!

A-kassan logo, vihreä

Ajankohtaista

Lue myös nämä uutiset

Huomioitavaa ansiopäivärahan verotuksesta

Uutiset

20.5.2024

Monelle tulee yllätyksenä, että ansiopäivärahaa saatetaan verottaa palkkaa kovemmin. Ansiopäivärahan ja työttömyyskassan muiden etuuksien verotuksessa on huomioitava, että ennakonpidätysprosentti määritellään vähintään 25 prosentiksi, mikäli ei toimita etuutta varten erillistä verokorttia.

 

Muutosverokortti etuuden maksatusta varten on mahdollista tilata suoraan Verohallinnon OmaVero-palvelusta, ja se voidaan toimittaa sähköisesti kassaan. Näin varmistetaan, että etuuden veroprosentti on ajan tasalla ja vastaa nykyistä verotilannetta.

 

2025 alkaen verokortin voimaantuloon muutos

Tähän asti verokortit ovat tulleet voimaan helmikuun alussa ja tammikuun ennakonpidätykset on tehty edellisen vuoden verokortin prosenttia käyttäen. Nyt tämä käytäntö kuitenkin muuttuu. Vuodesta 2025 alkaen verokortit ovat voimassa heti tammikuun alusta lähtien ja verokortin tulorajat lasketaan koko vuoden tulojen mukaan.