A-kassan logo, vihreä

Ajankohtaista

Lue myös nämä uutiset

Kuvituskuva tilastoartikkeliin, kuvassa henkilö istuu jäällä pilkkimässä ja kuvassa näkyvät kädet ja pilkki.
Yli 90 prosenttia tyytyväisiä A-kassan palveluun

Uutiset

4.3.2022

A-kassa julkaisee joka kuukausi tilastokoosteen käsittelytilanteen kehityksestä. Lue koko tilastokooste täältä.

Avoimessa työttömyyskassassa on 190 911 jäsentä (31.12.2021). Suurin osa jäsenistämme kuuluu myös taustaliittoihimme:

Vuoden 2021 vertailuluvut ovat Työttömyyskassa Finkan, Rakennusalan työttömyyskassan ja Teollisuuden työttömyyskassan yhteenlaskettuja lukuja.

A-kassa maksoi ansiopäivärahaa helmikuun aikana 20 756 jäsenelle. Ansiopäivärahan saajien määrä laski 31,7 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Päivärahan saajista lomautettuja oli 24,6 prosenttia (5 110 jäsentä). Ansiopäivärahahakemuksia saapui A-kassaan helmikuussa yhteensä 23 568 kappaletta.

Yli 90 prosenttia oli tyytyväisiä A-kassan palveluun

A-kassan asiakaspalveluun tuli helmikuun aikana 7 235 puhelua ja niihin vastattiin keskimäärin 2:27 minuutissa. Asiakaspalveluumme soittaneista jäsenistä yli 90 prosenttia oli tyytyväisiä palveluumme, ja yhteensä 70 prosenttia oli erittäin tyytyväisiä saamaansa palveluun.

Sähköisen asioinnin kautta A-kassaan saapui eViestejä 3 671 ja helmikuusta alkaen verkkosivuillamme on ollut mahdollista seurata myös eViestien käsittelyaikoja.

Hakemusten käsittelyaika oli helmikuussa ensihakemusten osalta keskimäärin 12,3 päivää ja sovitelluissa hakemuksissa keskimäärin 7,5 päivää. Käsittelyaikaa on saatu lyhennettyä vuodenvaihteen ruuhkahuipun jälkeen.

Olemme onnistuneet lyhentäneet käsittelyaikaa merkittävästi ja 4.3. käsittelyssä on 23.2. saapuneet ensihakemukset. Voit tarkistaa verkkosivuiltamme ajantasaisen käsittelytilanteen, jota päivitämme joka arkipäivä.