A-kassan logo, vihreä

Ajankohtaista

Lue myös nämä uutiset

A-kassa, kuvituskuva, avoin työttömyyskassa
Elintarviketyöläisten työttömyyskassa neuvottelee sulautumisesta Avoimeen työttömyyskassaan

Uutiset

3.2.2023

Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassa on aloittanut sulautumisneuvottelut Avoimen työttömyyskassan eli A-kassan kanssa. Tavoitteena on, että elintarviketyöläisten työttömyyskassa sulautuu A-kassaan vuoden 2024 alussa. Päätökset sulautumisesta tehdään kummankin työttömyyskassan kokouksissa kevään aikana.

Sulautumishankkeella haetaan leveämpiä harteita, joilla pystytään vastaamaan työttömyyskassoihin kohdistuviin lisääntyviin velvoitteisiin.

– Sulautumalla osaksi isompaa työttömyyskassaa, pystymme jatkossakin tuottamaan jäsenillemme laadukkaat työttömyyskassapalvelut kustannustehokkaasti, Suomen Elintarviketyöläisten työttömyyskassan hallituksen puheenjohtaja Lea Väänänen kertoo.

Iso ja monialainen työttömyyskassa mahdollistaa myös paremman varautumisen työllisyyden kausivaihteluihin.

Työttömyyskassojen määrä on ollut jatkuvassa laskussa. Tämän vuoden alusta Suomessa on enää 15 palkansaajien ja yksi yrittäjien työttömyyskassa. Vuonna 1995 työttömyyskassoja oli vielä 67.

Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassa on noin 17 000 jäsenellään Suomen toiseksi pienin työttömyyskassa.

A-kassa on Suomen kolmanneksi suurin työttömyyskassa. Tämän vuodessa alussa sen jäsenmäärä nousi yli 228 000 jäseneen, kun Kuljetusalan työttömyyskassa sulautui A-kassaan.

A-kassa on kaikille palkansaajille avoin työttömyyskassa. A-kassan kanssa tekee yhteistyötä kymmenen ammattiliittoa: Teollisuusliitto, Rakennusliitto, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT, Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU, Suomen Merimies-Unioni SMU, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme, Journalistiliitto, Näyttelijäliitto, Muusikkojen liitto sekä Ay-toimihenkilöt.

– Mahdollinen sulautuminen ei edellytä Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan jäseniltä mitään toimenpiteitä, eikä jäsenten työttömyysturvaan tai etuuksien maksatukseen tule sen takia muutoksia. Jäsenyys jatkuu uudessa työttömyyskassassa automaattisesti ja ilman katkoksia, Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan johtaja Jenni Korkeaoja kertoo.

SEL:n jäsenmaksu sisältää jatkossakin työttömyyskassan jäsenmaksun.