A-kassan logo, vihreä

Ajankohtaista

Lue myös nämä uutiset

Miten apuraha vaikuttaa ansiopäivärahaan? Kuvituksessa nainen soittaa haitaria. Avoin työttömyyskassa_A-kassa
Apurahan vaikutus päivärahaan - ajankohtaista apurahoista

Uutiset

12.4.2022

Haettu apuraha voi vaikuttaa ansiopäivärahaoikeuteen. Olemme koonneet alle keskeisimmät tiedot ja esimerkkejä apurahan vaikutuksesta päivärahaan. 

Jos saat taiteelliseen työskentelyyn tarkoitetun apurahan, ilmoita siitä heti työskentelyn alkaessa TE-toimistolle. Enintään kahden viikon ajalta saatua apurahaa ei kuitenkaan tarvitse ilmoittaa. Muista ilmoittaa apurahatyöskentelyn alkamisesta ja päättymisestä sekä siihen liittyvistä muutoksista TE-toimistolle niin pian kuin mahdollista.

Ilmoita meille apurahatyöskentelyn alkamisesta ja sen kokonaiskestosta esimerkiksi päivärahahakemuksen lisätiedoissa.

Voinko saada päivärahaa apurahatyöskentelyn ajalta?

Oikeutesi ansiopäivärahaan riippuu siitä, katsooko TE-toimisto apurahatyöskentelyn päätoimiseksi vai sivutoimiseksi. Päätoiminen apurahatyöskentely estää ansiopäivärahan maksamisen, kun taas sivutoimisen apurahalla työskentelyn tilanteessa voit saada ansiopäivärahaa.

Pääsääntöisesti aloittaessasi apurahatyöskentelyn työttömänä ollessasi voit saada ansiopäivärahaa neljä kuukautta.

Miten apuraha vaikuttaa päivärahaani?

Apurahan vaikutus ansiopäivärahasi määrään riippuu siitä, onko saamasi apuraha verollinen vai veroton. Veronalainen apuraha on soviteltavaa tuloa, jolloin apuraha vähentää ansiopäivärahasi määrää, kun taas veroton apuraha ei vaikuta ansiopäivärahasi määrään. 

Apurahatyöskentely ei kerrytä sinulle ansiopäivärahan työssäoloehtoa. Mikäli työskentelet apurahan ohella palkkatyössä, kerryttää se työssäoloehtoa normaalisti.

Ajankohtaisia apurahoja

Taiteen edistämiskeskuksen korona-apuraha (siirryt Taiken sivuille)

Apurahaa myönnetään kuuden kuukauden työskentelyajalle. Ilmoita apurahatyöskentelyn alkaminen TE-toimistoon, joka tutkii sen vaikutuksen ansiopäivärahaan.

Lisätietoa apurahalla työskentelystä ja sen vaikutuksesta ansiopäivärahaan löydät täältä

Lisätietoa oman työn aloittamisesta (apurahalla työskentelystä) löydät myös TE-toimiston sivuilta