TYJ: Työryhmä suosittelee työssäoloehdon euroistamista

Sosiaali- ja terveysministeriö asetti viime syksynä työttömyysturvan kehittämisen työryhmän. Ryhmän työ on nyt valmistunut. Keskeisin ehdotus koskee työttömyysturvan työssäoloedellytyksen muuttamista ansioperusteiseksi.

Työttömyysturvan kehittämisen työryhmä suosittaa ansiopäivärahan ja peruspäivärahan työssäoloehdon euroistamista. Tämä tarkoittaa sitä, että päivärahaoikeus ei riippuisi työttömyyttä ennen tehtyjen työtuntien määrästä, vaan palkasta. Työskentelyä myös tarkasteltaisiin lähtökohtaisesti kuukauden jaksoissa nykyisen viikon jaksojen sijaan.

Lue lisää TYJ:n tiedotteesta (avautuu uudessa välilehdessä)

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote: Työttömyysturvan kehittämisen työryhmän raportti valmistunut (avautuu uudessa välilehdessä)