Kuvituskuva, jossa tietokonesymboli, jossa lukee sisällä eAsiointi. Päällä ympyrässä sähkölamppu-ikoni,

Parannuksia eAsiointiin – hakemuksen voi lähettää hakujakson viimeisenä päivänä

Teollisuuskassan eAsiointiin on tehty parannuksia, jotka helpottavat päivärahan hakemista. Hakemuksen päivärahaa varten voit jatkossa lähettää jo hakujakson viimeisenä päivänä. Lomautettuna hakemuksen voi täyttää nopeasti merkitsemällä vain lomautuspäivät hakemukselle.

Päivärahan hakemista on nopeutettu eAsioinnissa. Hakemuksen lähettämistä varten ei tarvitse enää odottaa hakujakson päättymistä, vaan voit lähettää hakemuksen jo hakujakson viimeisen päivän kuluessa. Jos hakujaksosi on esimerkiksi neljä viikkoa ja jakso päättyy sunnuntaihin, voit täyttää hakemuksen jo sunnuntaina eikä sinun tarvitse odottaa maanantaihin.

eAsiointi tarjoaa jatkossa sopivissa tilanteissa mahdollisuutta täyttää hakemus merkitsemällä vain lomautuspäivät päiväkohtaisiin selvityksiin. eAsiointi täyttää silloin automaattisesti muiden päivien kohdalle selvityksen ”työssä”, eikä jokaista päivää tarvitse täyttää erikseen.

Muista päivittää tietojasi eAsiointiin

Nopeutat hakemuksesi käsittelyä ja päivärahasi maksua, kun pidät tietosi ajan tasalla eAsioinnissa.

Jos et ole ilmoittanut tilinumeroasi tai se on muuttunut, muista käydä lisäämässä tai korjaamassa tilinumerosi, jotta voimme maksaa päivärahan oikealle tilille. Huomaathan, että jos muokkaat tilinumeroasi vain Teollisuusliiton eAsioinnissa, muutokset eivät välity työttömyyskassan eAsiointiin.

Kassan eAsiointiin tulee kirjautua Suomi.fi -tunnistautumisen kautta. Jos et pääse kirjautumaan eAsiointiin, on mahdollista, että Suomi.fi -kirjautumisessa on ongelma. Voit tällöin koettaa kirjautua johonkin toiseen Suomi.fi -palveluun. Jos kirjautuminen ei onnistu, syy on todennäköisesti väliaikaisesta katkoksesta Suomi.fi -palvelussa.

eAsioinnissa ilmenevistä ongelmatilanteista tai käyttökatkoista tiedotamme kotisivuillamme mahdollisuuksien mukaan jo etukäteen.

Vinkkejä eAsioinnin käyttöön

Jos tietosi tai tilanteesi ei ole muuttunut edellisestä hakemuksesta, voit lähettää kassaan pikahakemuksen. Tällöin sinun ei tarvitse ilmoittaa muuta kuin haettava jakso ja lähettää pikahakemus kassaan vain napin painalluksella.

Tiesithän myös, että voit ottaa esimerkiksi kännykällä kuvan hakemuksen mukaan tulevasta liitteestä ja lähettää sen eAsioinnin kautta kassaan. Jos sinulla on ongelmia liitteen lähettämisessä, tarkista ensin, että lähetät liitteen oikeassa tiedostomuodossa ja että tiedoston koko on enintään 10 Mt.

Liitteiden sallitut tiedostomuodot ovat jpg, jpeg, pdf ja tiff. Useimmilla älypuhelimilla otetut kuvat tallentuvat pääsääntöisesti jpg– tai jpeg–tiedostomuotoihin, kuten iOS- (mm. iPhone X) tai Android-käyttöjärjestelmän (mm. Samsung, OnePlus ja Huawei) puhelimilla. Huomaathan, että pelkän tiedostonimen päätteen muuttaminen ei muuta tiedostomuotoa.

Lue lisää eAsioinnista täältä

Kirjaudu eAsiointiin täältä