Hakemusmäärät jatkoivat kasvuaan toukokuussa

Hakemusmäärät ja ansiopäivärahaa saaneiden jäsenten osuus kaikista jäsenistä ovat kasvaneet toukokuussa. Teollisuuden työttömyyskassa on tehnyt kiireellisiä toimenpiteitä hakemusten käsittelyajan pitämiseksi hyvänä.

Teollisuuden työttömyyskassaan saapuneiden ansiopäivärahahakemusten määrä on jatkanut edelleen kasvuaan myös toukokuussa huhtikuun korkeisiin hakemusmääriin verrattuna.

Toukokuussa kassaan saapui vajaat 30 000 päivärahahakemusta, kun taas huhtikuussa niitä oli tullut noin 22 600. Jos lukemia verrataan vuodentakaiseen tilanteeseen, ero on merkittävä: toukokuussa 2019 hakemuksia oli saapunut vain noin 13 500. Hakemuksia on tullut siis yhden kuukauden aikana reilusti yli kaksi kertaa enemmän kuin vuosi sitten.

Toukokuussa ansiopäivärahaa sai noin 24 000 jäsentä, joka on noin 17 prosenttia kaikista jäsenistä. Huhtikuussa päivärahan saajia oli vähän yli 17 000 jäsentä, noin 12,3 prosenttia kaikista jäsenistä. 2020 toukokuun ansiopäivärahan saajamäärä on kaksinkertaistunut: vuosi sitten toukokuussa ansiopäivärahaa maksettiin vajaalle 12 000 jäsenelle.

Kassa on reagoinut nopeasti

Teollisuuden työttömyyskassa on keskittänyt toimintojaan etuuksien käsittelyyn nopealla aikataululla. Kassaan on palkattu lisää etuuskäsittelijöitä, ansiopäivärahan maksatusta on nopeutettu ja asiakaspalvelua on rajoitettu, jotta käsittelijät voivat keskittyä hakemusten käsittelyyn.

Hakemusten määrän nopeasta ja suuresta kasvusta huolimatta Teollisuuskassa käsitteli toukokuussa ensihakemukset noin kolmessa viikossa ja työtunteja sisältäneet jatkohakemukset tätäkin nopeammin, noin kahdessa viikossa.

Hakemusten määrä voi kasvaa edelleen

Kassassa on varauduttu siihen, että hakemusmäärät saattavat nousta entisestään. Toimintojen tehostamista jatketaan edelleen, jotta voimme maksaa ansiopäivärahan jäsenillemme mahdollisimman nopeasti

Päivitämme kassan kotisivuille päivittäin käsittelytilanteen. Sieltä on mahdollista päiväkohtaisesti seurata, minä päivänä saapuneita hakemuksia parhaillaan käsittelemme. Lisäksi olemme ottaneet käyttöön käsittelyaikaennusteen, jossa arvioimme viikkokohtaisesti saapuneiden ensihakemusten käsittelyajankohdan. Päivitämme ennustetta jatkuvasti vastaamaan käsittelytilannetta. Ennusteen löydät käsittelytilanne-sivulta.

Hakemuksen saapumisviikko Arvioitu käsittelyviikko
viikko 20 (11.5.-17.5.) viikko 23-24 (1.6.-14.6.)
viikko 21 (18.5.-24.5.) viikko 24-26 (8.6.-28.6.)
viikko 22 (25.5.-31.5.) viikko 25-27 (15.6.-5.7.)
viikko 23 (1.6.-7.6.) viikko 26-28 (22.6.-12.7.)

eAsioinnissa tietoa omasta hakemuksestasi

eAsioinnissa näet jo käsitellyn hakemuksen maksupäivän. Halutessasi voit myös eAsioinnin asetuksissa tilata tekstiviesti-ilmoituksen maksuun tulevasta etuudesta. Saat puhelimeesi tiedon maksupäivästä ja tilillesi maksettavasta summasta.

Voit katsoa toukokuun kuukausitilaston täältä, ja tilastokoosteen täältä.

Katso myös tiedote huhtikuun hakemusmääristä.