Korjauksia omavastuuaikaan ja enimmäisaikalaskuriin

Väliaikainen laki työttömyysturvan muutoksista tuli voimaan takautuvasti 16.3. alkaen. Lailla säädettiin, että omavastuuaikaa ei oteta, jos sen ensimmäinen päivä olisi 16.3.-6.7. Lisäksi lomautetuilla enimmäisaikalaskuriin ei kerry päiviä 16.3.-30.6., jos lomautus on alkanut 16.3. tai sen jälkeen.

Ennen lain voimaan tuloa osalle hakijoista oli jo ehditty antaa päätöksiä ja maksaa päivärahaa 16.3. jälkeiselle ajalle. Korjaamme ennen lain voimaan tuloa käsitellyt hakemukset automaattisesti vastaamaan väliaikaista lakia:

  • jos omavastuuaika on otettu hakemuksellasi 16.3. jälkeiselle ajalle, sen ajalle maksetaan päivärahaa
  • enimmäisaikalaskurin päivät korjataan, jos lomautuksesi on alkanut 16.3. tai sen jälkeen.

Korjaukset eivät edellytä mitään yhteydenottoa tai pyyntöä, vaan ne tehdään kassassa kaikkiin hakemuksiin, jotka täyttävät ehdot.

Tarkemmin lakimuutoksista voit lukea täältä.