Tulorekisterin logo

Työnantaja: vapaaehtoisten tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin on tärkeää

Teollisuuden työttömyyskassan hakemusmäärät tulevat kasvamaan lähiviikkoina reilusti. Tästä syystä on tärkeää, että käytettävissämme ovat tarvittavan laajat tiedot päivärahahakemusten käsittelemiseksi. 

Palkkatietoja tarvitaan vähintään 26 viikolta ennen lomautuksen tai työttömyyden alkua, jotta voimme laskea ansiopäivärahan määrän kunkin hakijan kohdalla.

Tällä hetkellä työttömyysturvaan ollaan tekemässä väliaikaisia muutoksia, jonka perusteella palkkatietoja tarvittaisiin vain 13 viikolta, mutta muutoksia ei ole vielä hyväksytty. Tiedotamme asiasta kotisivuillamme heti, kun muutokset vahvistetaan laissa.

Tulorekisteristä löydyttävä vapaaehtoiset tiedot

Työnantajat ilmoittavat nykyisin palkat tulorekisteriin. Työnantaja voi kuitenkin ilmoittaa tulorekisteriin joko suppeat tai laajat palkkatiedot. Tämän lisäksi työnantaja voi viedä tulorekisteriin vapaaehtoisia tietoja, jotka koskevat esimerkiksi työaikaa, ansainta-aikoja tai poissaoloja.

Työttömyyskassa saa tulorekisterin tiedot käyttöönsä, mutta suppeat tiedot eivät riitä ansiopäivärahahakemusten käsittelyyn. Voimme käsitellä hakemuksen tulorekisterin tietojen perusteella vain, jos rekisteriin on ilmoitettu laajat ja vapaaehtoiset tiedot. Jos tietoja ei löydy tulorekisteristä, pyydämme erillisen selvityksen puuttuvista tiedoista.

Palkkatiedot voi ilmoittaa myös palkkatodistuksella

Jos työnantaja ei ole ilmoittanut tulorekisteriin laajoja ja vapaaehtoisia tietoja, lomautetulle työntekijälle tulisi antaa palkkatodistus. Jotta päivärahahakemuksen käsittely ei viivästy, palkkatodistus olisi hyvä antaa mahdollisimman pian niin, että työntekijä voi liittää todistuksen päivärahahakemukseensa. Näin päivärahahakemuksen käsittely ei viivästy palkkatietojen puuttumisen vuoksi.

Suosittelemme seuraamaan kassan kotisivujen lisäksi Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön (TYJ) verkkosivuja, joille päivitetään ajantasaista tietoa työttömyysturvaan liittyvistä lakimuutoksista.

Lue myös TYJ:n laatima Ohje työnantajalle: Työttömyyskassan tarvitsemat tiedot tulorekisteristä ja Usein kysyttyjä kysymyksiä palkanlaskijoille

Palkkatodistuslomake

Lue myös nämä

eAsioinnin häiriö korjattu

eAsioinnin käytössä oli keskiviikkona päivällä ongelma, minkä vuoksi eAsiointi ei avautunut kaikille käyttäjille oikein.  Häiriötilanne on nyt korjattu ja eAsiointi toimii jälleen normaalisti. Pahoittelemme häiriöstä...