Hakemusten käsittelyaika ja saapuneet hakemukset

Ansiopäivärahan ensihakemusten määrä lähti huhtikuussa Teollisuuden työttömyyskassassa odotetusti voimakkaaseen nousuun.

Ensihakemusten määrä nousi huhtikuun alussa maaliskuuhun verrattuna yli puolitoistakertaiseksi ja vuoden 2019 vastaavaan ajankohtaan verrattuna kaksinkertaiseksi.

Huhtikuun lopussa ensihakemuksia saapui reilut 2 000 yhden viikon aikana, lähes kymmenkertainen määrä maaliskuuhun ja yli kymmenkertainen viime vuoteen verrattuna.

Hakemushuipun ennakoimme olevan toukokuun alussa, jolloin odotamme noin 4 000 hakemusta viikon aikana.

Hakemusten käsittelyaika pitenee

Ensihakemukset ja työtunteja sisältävät jatkohakemukset on pitkään käsitelty nopeasti, alle viikossa. Hakemusmäärän noustua hyvin nopeasti ennakoimme käsittelyajan pitenevän. Toukokuun ensimmäisellä viikolla käsittelyaika olisi noin kahdessa viikossa. Sen jälkeen käsittelyaika pitenee todennäköisesti edelleen toukokuun aikana yli kahteen viikkoon, kun käsittelemme toukokuun alussa saapuneita suurimpia hakemusmääriä.

Päivitämme kassan kotisivuille päivittäin käsittelytilanteen. Sieltä on mahdollista päiväkohtaisesti seurata, minä päivänä saapuneita hakemuksia parhaillaan käsittelemme. Lisäksi otamme käyttöön käsittelyaikaennusteen, jossa arvioimme viikkokohtaisesti saapuneiden ensihakemusten käsittelyajankohdan. Päivitämme ennustetta jatkuvasti vastaamaan käsittelytilannetta. Ennusteen löydät käsittelytilanne-sivulta.

Hakemuksen saapumisviikko Arvioitu käsittelyviikko
viikko 18 (27.4.-3.5.) viikko 20 (11.5.-17.5.)
viikko 19 (4.5.- 10.5.) viikko 21-22 (18.5.-31.5.)
viikko 20 (11.5.-17.5.) viikko 23-24 (1.6.-14.6.)

eAsioinnissa näet jo käsitellyn hakemuksen maksupäivän. Halutessasi voit myös eAsioinnin asetuksissa tilata tekstiviesti-ilmoituksen maksuun tulevasta etuudesta. Saat puhelimeesi tiedon maksupäivästä ja tilillesi maksettavasta summasta.