Työttömyyskassa varautuu koronaviruksen leviämisen aiheuttamiin tilanteisiin

Työttömyyskassassa varaudutaan koronavirusepidemian aiheuttamiin kasvaviin hakemusmääriin ja mahdollisiin muihin poikkeusjärjestelyihin. Koronavirus vaikuttaa teollisuuden alan työpaikkoihin etenkin komponenttipulan, kysynnän heikkenemisen ja matkustusrajoitteiden kautta.

Teollisuuden työttömyyskassalla on hyvät valmiudet toimia myös silloin, kun hakemusmäärä äkillisesti kasvaa. Teemme työjärjestelyitä ja keskitymme hakemusten käsittelyyn esimerkiksi asiakaspalvelua rajoittamalla. Tällä hetkellä aluetoimistojen henkilökohtainen asiakaspalvelu on jo suljettu viruksen leviämisen hidastamiseksi. Tarvittaessa myös muuta asiakaspalvelua rajoitetaan.

Teollisuuden alan lomautukset ovat lisääntyneet huomattavasti jo vuodenvaihteessa 2019-2020, tammikuussa ansiopäivärahan saajien määrä oli noin kolmanneksen korkeampi kuin vuotta aiemmin. Hakijamäärän nopeasta noususta huolimatta käsittelyajat ovat alkuvuoden aikana pysyneet kohtuullisen pituisina, korkeintaan kahdessa viikossa.

Taloudellisesti Teollisuuden työttömyyskassalla on hyvät valmiudet selvitä nopeastikin kasvavasta hakijamäärästä, kassan rahasto on hyvällä tasolla ja vakavarainen.

Katso täältä ohjeita koronaviruksen aiheuttamiin työnteon estymisen tilanteisiin.

Teollisuusliiton jutusta löydät tietoa epidemian vaikutuksesta työsuhteisiin.

Lue myös nämä

eAsioinnin häiriö korjattu

eAsioinnin käytössä oli keskiviikkona päivällä ongelma, minkä vuoksi eAsiointi ei avautunut kaikille käyttäjille oikein.  Häiriötilanne on nyt korjattu ja eAsiointi toimii jälleen normaalisti. Pahoittelemme häiriöstä...