Lomautettu: muista pitää työnhakusi voimassa

Huolehdithan, että työnhakusi on voimassa TE-toimistossa kaikkina lomautusjaksoinasi. Jos lomautuksesi on toteutettu määräaikaisina, ei-peräkkäisinä jaksoina, ilmoita TE-toimiston asiointipalvelussa määräaikaisesta lomautuksesta. Ilmoitathan verkkopalvelun ”lisää”-riviä käyttäen samalla kertaa kaikki tiedossasi olevat lomautusjaksot. Kun ilmoitat samalla kertaa useamman lomautusjakson, järjestelmä laittaa työnhakusi voimaan viimeisen jakson päättymiseen saakka.

Jos lomautuksen tarkka toteutuminen tai päättymispäivä ei ole tiedossasi lomautusilmoituksen saadessasi, voit ilmoittaa lomautuksen keston toistaiseksi voimassaolevaksi. Muista siinä tapauksessa kuitenkin ilmoittaa TE-toimistoon, kun lomautuksesi päättyy. Postitamme TE-toimiston antaman lausunnon sinulle maksupäätöksen yhteydessä. Lausunnosta näet, mille ajalle olet ilmoittanut lomautuksesi.

Muistathan aina käydä TE-toimiston asiointipalvelussa ilmoittautumassa uudelleen, kun sinut lomautetaan sellaiselle ajalle, jolta et ole tehnyt aiemmin työnhakuilmoitusta. Työttömyyskassa voi asettaa omavastuuaikaa tai maksaa ansiopäivärahaa vain sellaiselta ajalta, jolloin työnhakusi on voimassa. Työnhakua ei voi laittaa takautuvasti voimaan. Etuuden saaminen edellyttää lähes poikkeuksetta, että haet kokoaikatyötä, vaikka olisitkin lomautettu. Myöskään tätä TE-toimisto ei voi korjata takautuvasti, joten täytä tiedot huolellisesti.